Haren stijlen, Stijltang, Stijltang kopen

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een stijltang?

Het aanschaffen van een stijltang kan erg moeilijk zijn. Het is het enige hulpmiddel voor prachtig stijl haar. Maar ook een hulpmiddel welke veel verschillende eigenschappen kent. Daardoor kan het moeilijk zijn om de juiste stijltang voor jouw haar te kiezen.

Wij hebben een aantal tips voor het aanschaffen van een stijltang. In onderstaande tekst hebben we de belangrijkste eigenschappen van een stijltang op een rijtje gezet.

Temperatuurinstellingen

Daarnaast zijn de temperatuurstanden heel belangrijk. Zo krijg je nooit perfect stijl haar wanneer jouw tang tot 170 graden gaat terwijl je dik haar hebt.

Daarom adviseren wij ook om een stijltang aan te schaffen met verschillende temperatuurinstellingen. Dit heeft als voordeel dat je altijd de juiste temperatuur kunt gebruiken. De meeste stijltangen gaan van 140 graden tot zo’n 230 graden, waarbij 140 voor dun haar is en 230 graden voor ontembaar haar.

Opwarmtijd

Er zit veel verschil in stijltangen qua opwarmtijd. Zo heeft een goedkope stijltang simpelweg meer tijd nodig om warm te worden, terwijl een dure stijltang vaak binnen een paar seconden al heet is.

Platen

Er zijn verschillende platen welke veel gebruikt worden bij stijltangen.

  • Keramische platen
  • Titanium platen
  • Keramische coating

Dure stijltangen maken gebruik van keramische of titanium platen. Deze platen zorgen er voor dat je haar beter beschermd wordt en minder uitdroogt. Er is overigens wel een verschil tussen keramische platen en platen met een keramische laag (coating). Dat laatste slijt op den duur waardoor de werking van het keramische deel minder wordt.

De goedkopere stijltangen maken meestal gebruik van een keramische coating. Niks mis mee wanneer je je stijltang af en toe gebruikt.

Een stijltang voor jouw haar

Ieder haartype is anders. En voor elk haar zijn ook aparte stijltangen gemaakt. In onderstaande overzicht zijn er per haartype de minimale specificaties opgegeven.

Bij fijn haar:

  • Fijn haar neemt snel warmte op, een stijltang die je kunt instellen op 180°C is vaak voldoende
  • Smalle platen (minder dan 2.5 cm) is vaak al voldoende

Bij dik/ stugger/ kroeshaar:

  • Neemt minder snel warmte op, een stijltang die je kunt instellen tot 220°C is vaak voldoende
  • Brede platen (meer dan 2.5 cm) is vaak al voldoende

Bij geverfd of beschadigd haar

  • Fijn haar neemt snel warmte op, een stijltang die je kunt instellen op 180°C is vaak voldoende. We raden wel af om beschadigd haar te stijlen.
  • Smalle platen (minder dan 2.5 cm) is vaak al voldoende

We hopen dat de bovenstaande informatie de keuze voor het aanschaffen van een stijltang iets makkelijker heeft gemaakt. Daarnaast hebben wij 5 stijltangen getest op allerlei functies, misschien maakt dat de keuze nog net iets makkelijker.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *