5 gemaakte fouten bij het föhnen van het haar
Haren föhnen Tips

5 gemaakte fouten bij het föhnen van je haar

Het föhnen van je haar, iedereen doet het. Daarnaast is het ook meestal nodig om je haar er echt fantastisch uit te laten zien. Kappers föhnen je haar met het grootste gemak en het ziet er dan ook nog eens super uit!

Om je haar zo goed mogelijk te föhnen zijn wij van de “Haarstijl Specialist” op zoek gegaan naar de 5 meest gemaakte fouten tijdens het föhnen. Meestal zijn het de kleine details waar je op moet letten, wanneer je die eenmaal onder de knie hebt zal het resultaat van jouw geföhnde haar al een stuk beter zijn!

1. Je haar is nog té nat om te föhnen

Veel mensen hebben net hun haar gewassen of zijn net klaar met douchen. Daarna wordt meteen de föhn op het nog druipende haar gezet.

Zorg er met een handdoek voor dat het meeste water ervan af is. Bind vooral je haar niet vast maar laat het los hangen. Laat je haren eerst aan de lucht een beetje aandrogen. Je haar moet namelijk handdoek droog zijn voordat je begint met föhnen van je haar.

Doe ondertussen alvast je make-up, kleed je aan of maak een lekker ontbijt. Föhn je haar daarna met je handen, dus geen borstel! Als je écht klitten hebt, borstel je haar dan zachtjes van onder naar boven voordat je gaat föhnen.

2. Je zorgt niet voor genoeg volume in je haar

Volume creëren is niet moeilijk. Ook dit begint weer bij de wortels van je haar! Dat is het geheim van een geföhnde bos met volume. Gebruik je handen om je haar naar boven te kammen om eronder te kunnen föhnen. 

Lukt het niet om meer volume in je haar te krijgen? Dan zijn er nog meer tips. Of bekijk de speciale producten om meer volume in je haar te krijgen.

Bekijk op bol.com

3. Je haarproducten worden niet goed gebruikt

haar volume booster.jpg

Haarproducten op de juiste manier toepassen is een vak apart, zo heeft ieder haarproduct weer andere methoden om te gebruiken. Wanneer je meer volume wilt creëren kun je volume poeder gebruiken. 

Als je gaat voor meer volume is het belangrijk om dit specifieke product door middel van scheidingen op je hoofdhuid aan te brengen. 

Veel mensen doen dit niet goed en brengen het poeder aan, aan het uiteinde van het haar. Als je het in het uiteinde van je haar aanbrengt zal je haar sneller naar beneden zakken. 

Tip: Naar het aanbrengen van de volumepoeder kun je met je vingertoppen even de poeder inmasseren voor een nog betere verdeling en extra volume

4. Je begint op de verkeerde plek met de borstel

Als je een ronde borstel gebruikt, begin dan op de goede plek. Rol de borstel naar beneden tot aan het einde. Vervolgens rol je terug naar de wortels terwijl je met de föhn steeds de borstel begeleidt. 

Wat ook veel wordt gebruikt is een föhn borstel, wij hebben een review geschreven over de BaByliss pro.

Wil je gewoon je haar glad borstelen dan kan dit het beste met De MOHI Bristle & Nylon Spa. Deze borstel is een pneumatische, ovalen borstel welke is uitgerust met Bristle (zwijnenhaar) en nylon.

De soepele haren hebben als functie dat haarverlies wordt voorkomen. Bij langdurig gebruik van de borstel krijg je weer voller en langer haar, yay! De lange pinnen in de borstel zorgen voor een rustgevend gevoel en masseren tegelijkertijd de hoofdhuid.

De MOHI Bristle & Nylon Spa is verkrijgbaar op bol.com

Bekijk op bol.com

Zo kun je bijvoorbeeld teglijk rustig door je haar heen borstelen terwijl je het föhnt. Ideaal!

5. Je neemt niet genoeg tijd bij het föhnen van je haar

haren fohnen

Het werkt gewoon niet om snel te douchen, je haar handdoek droog te maken, föhnen en klaar. Nee, het heeft gewoon tijd nodig. Wanneer je een pluk hebt geföhnd is het handig om even te wachten zodat de pluk even in je borstel afkoelt en rust. Wat je ook kunt doen is om even met de koude stand van je föhn je pluk te laten afkoelen.

Een paar seconden is al genoeg. Zo blijft je coupe langer zitten en zorgt ervoor dat het minder gaat pluizen. Dit heeft simpelweg gewoon tijd nodig.

We hopen dat jij jouw haar nu een stuk beter kunt föhnen dankzij deze 5 tips. Daarnaast hebben wij de Dyson supersonic een review gegeven.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie