Haren stijlen

Je haar stijlen zonder te beschadigen.

Wat is het allerbeste dat je met jouw haar kan doen als je het niet wilt beschadigen? Juist, gewoon met rust laten. Niet kleuren, föhnen, krullen of stijlen. Maar dit vinden wij natuurlijk saai. Gelukkig kan jouw haar wel tegen een stootje, maar er zit wel een voorwaarde aan en dat is dat je jouw haar wel met de juiste verzorgende shampoo en producten moet behandelen. 

Met deze 5 tips kun je met een gerust hart je haar stijlen zonder dat je bang hoeft te wezen dat je jouw haar heel erg gaat beschadigen. Niemand wil natuurlijk beschadigde, pluizige en doffe haren op je hoofd.

Tip 1: Gebruik de juiste spullen

Dit wil helemaal niet zeggen dat je het duurste van het duurste in huis moet halen, maar waar je wel op moet letten is wat de föhn, stijltang en overige producten kunnen.

Wat past het beste bij jouw haar? Het is heel belangrijk dat je de temperaturen zelf kunt regelen met de verschillende temperatuur standen op je föhn, dit geldt natuurlijk ook voor je stijltang of als je jouw haar wilt krullen voor je krultang. Zorg dat de föhn een goede warmte verdeling heeft. Daarnaast is het heel belangrijk dat je altijd je haar moet beschermen met een hittebestendige spray.

Tip 2: Nooit te heet

Het is heel belangrijk dat je goed kijkt wat voor haartype jij hebt. Heb je fijn haar dan hoeft je stijltang lang niet zo warm te staan dan als je heel veel, dik haar hebt. Dan mag je jouw stijltang natuurlijk wel een paar graden warmer zetten om je haar goed stijl te krijgen. Het is namelijk echt niet nodig op je stijltang op 230 graden te zetten als je fijn haar hebt. Met een lagere temperatuur stand kun je soms nog een mooier en langer houdbaarder resultaat krijgen dan wanneer je, je stijltang zo warm zet. Zo heeft je haar ook minder te voorduren.

Tip 3: Stijl je haar met mate

Je moet natuurlijk niet elke dag je haar gaan stijlen. Dit is natuurlijk niet goed voor jouw haren. Stijlen kan best verslavend zijn. Toch raden wij van de “Haarstijl Specialist” het af om continu je haar te stijlen.

Soms moet je even je haar met rust laten. Zo heeft je haar ook weer de kans om te gaan herstellen. Het stijlen met mate heeft ook betrekking tot hoe vaak je met de stijltang over jouw haar heengaat. Vaak is je haar als je de stijltang het werk laat doen tenminste, naar 2 keer rustig stijlen al stijl. Het is namelijk niet dat hoe vaker je over je haar heengaat met de stijltang, dat het dan extra stijl is en beter blijft zitten. Het enige wat je ermee bereikt is dat je jouw haar alleen maar meer beschadigd. Kijk goed welke plukken je al hebt gehad en laat ze daarna ook met rust.

Tip 4: Inpakken met aluminiumfolie

Wist je dat aluminiumfolie je haar kan helpen beschermen tegen de hitte van de stijltang? Wil je jouw haar stijlen met aluminiumfolie pak dan een pluk en borstel deze mooi recht. Pak je haar zo recht mogelijk in aluminiumfolie en vouw deze dicht. Ga er rustig met de stijltang overheen en laat het afkoelen. Overigens kun je dit ook als je krullen wilt. Wat je dan moet doen is, wikkel je haar rondom je vinger en leg het opgerold in het aluminiumfolie. Vouw het aluminiumfolie netjes weer dicht en maak het warm met je stijltang. Even laten afkoelen en voilà: krullen!

Tip 5: Een beetje liefde voor jouw haar

Verzorg regelmatig jou haar met een vochtinbrengende masker en gebruik altijd een conditioner als je jouw haar wast. Door het stijlen trek je het vocht uit jouw haar. Een vochtinbrengend masker zorgt ervoor dat het vochtbalans in je haar goed blijft en helpt je dus jou haar te beschermen tijdens het stijlen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *