Haren krullen
Haren krullen Tips

Alle verschillende soorten krultangen

We dromen allemaal van een mooie volle bos met krullen als we steil haar hebben of wanneer je een feestje hebt is het altijd leuk om je haar te krullen.

Hier heb je dan natuurlijk een krultang voor nodig. Maar welke is het beste voor je haar? Wat wil je bereiken met je krullen? Wat is de conditie van je haar? Allemaal moeilijke vragen die je even tot je door moet laten dringen. Op basis daar van kun je de meest geschikte krultang uitkiezen.

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een krultang?

Je moet dus op veel verschillende dingen letten als je een krultang gaat kopen. Wij van de “Haarstijl Specialist” helpen jouw erbij om de beste keuze te maken voor jouw haar.

We gaan het in deze blog erover hebben over:

  • Welke soorten krultangen zijn er op de markt?
  • Welke temperatuur is geschikt voor welk haartype?
  • Welke diameter krultangen zijn er?
  • Heeft de krultang een goede warmteverdeling?
  • Welk materiaal van de krultang is het beste?
  • Wat is de meest verkochte krultang?

Welke soorten krultangen zijn er op de markt?

Er zijn veel verschillende soorten krultangen. Er zijn krultangen met een clip systeem, krultangen met een hittebestendige handschoen, automatische krultangen en nog veel meer soorten.

Krultang met clip systeem

De krultangen met een clip systeem werken vrij makkelijk. Wel moet je even doorhebben welke kant je opdraait. Draai je namelijk de verkeerde kant op krijg je een knik onder in je haar. Dit is natuurlijk niet de bedoeling! Psst, draai altijd naar binnen ;).

Een veelgebruikte krultang met clip systeem is de BaByliss Pro:

Krultang met hittebestendige handschoen

Om bij jezelf te krullen zijn er ook andere mogelijkheden die misschien makkelijker werken. De krultangen met een hittebestendige handschoen zijn ideaal om zelf je haar te krullen.

Je doet om jouw voorkeurshand de handschoen en houdt met de andere hand de krultang vast. Je pakt een pluk haar en wikkelt deze rond de krultang. Even vasthouden en je krul is al klaar. Het voordeel is dat het makkelijk en snel werkt. 

Een krultang die wij als goed ervaren is de Max Pro Twist, deze is verkrijgbaar in verschillende diameters.

De automatische krultang

De automatische krultang is helemaal ideaal. Je pakt een pluk haar en klemt het apparaat eromheen. Het apparaat slurpt vervolgens het haar op, deze wordt in het apparaat verhit en gekruld. De krultang geeft piepjes als de krul klaar is. Je opent het apparaat weer en de krul valt er zo uit. Het werkt snel en je hoeft verder eigenlijk niks zelf te doen.

En ook voor de automatische krultang hebben wij van de Haarstijl Specialist de keuze tussen prijs en kwaliteit gemaakt. Hier is de BaByliss Curl Secret 2 uit gekomen.

Welke temperatuur is geschikt voor welk haartype?

Er zijn veel verschillende temperaturen aanwezig op krultangen. Sommige kunnen tot wel 230°C. Maar is dit eigenlijk wel goed voor jou haar? Hier onder beschrijven we voor welk haartype welke temperatuur het beste is.

Heb jij fijn of poreus haar mag je krultang maar maximaal op 180°C staan. Heb jij een normale structuur van je haar dan mag je krultang op maximaal 200°C – 210°C staan. Heb jij dikker haar of kroes haar dan mag je krultang maximaal op 220°C –  230°C staan.

Denk er wel altijd aan, maakt niet uit welk type haar je hebt dat je altijd zorgt dat je haar goed droog is. Vergeet ook nooit om een hittebestendig product te gebruiken. Dit helpt je haar te beschermen en vaak hebben de hittebestendige producten vaak ook nog een verzorgende werking.

Welke diameter krultangen zijn er?

Er zijn veel verschillende diameter krultangen. Deze verschillende diameters zijn er voor bepaalde haartypes maar ook voor wat je met het haar wilt bereiken. Zo kun je als je grove slagen wilt zonder dat het een stevige krul hoeft te zijn een dikke diameter pakken (denk aan 32 mm).

Wil je juist dat de krul de gehele dag goed blijft zitten? Dan kun je een dunnere diameter pakken (denk aan 19mm). Er zijn ook tegenwoordig hele dunne krultangen voor als je een hele fijne krul wilt creëren.

Heeft de krultang een goede warmteverdeling?

Het is heel belangrijk dat je een krultang aanschaft met een goede warmteverdeling. Is dit niet het geval dan zou dat dus inhouden dat het ene gedeelte van de krultang warmer is dan een ander deel. Hierdoor wordt het ene gedeelte van je krul warmer dan het andere gedeelte en kun jij jouw haar beschadigen of zelfs verbranden. Daarom kun je ook nooit een optimale krul krijgen omdat niet alle delen van het haar voldoende warmte krijgen.

Welk materiaal van de krultang is het beste.

Je hebt natuurlijk veel verschillende soorten krultangen. Je hebt krultangen van titanium, keramische krultangen en krultangen met een keramische coating. 

Een krultang van titanium of een keramische krultang is het beste. Dit helpt je haar te beschermen en zorgt ervoor dat het minder uitdroogt. Het is natuurlijk wel altijd belangrijk ook bij zo’n krultang om een hittebestendig product te gebruiken. Dit helpt je haar nog extra te beschermen en meestal zitten er nog verzorgende ingrediënten in.

Daarnaast heb je ook nog een krultang met een keramische coating. We denken allemaal al snel dat, dat hetzelfde is als de keramische krultangen maar dat is absoluut niet zo. Op den duur door het gebruik van de krultang zou de keramische laag er vanaf gaan slijten. Hierdoor wordt de kans groter dat je jouw haar gaat beschadigen als die laag loslaat.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie