Haar stijlen, Haren föhnen, Tips

De beste manier om kort haar te stylen

Kort haar stylen is totaal niet makkelijk, terwijl het er zo simpel uit kan zien als een kapster het doet. Je herkent vast wel dat moment dat je bij de kapper bent geweest, je loopt de deur uit met het perfecte kapsel. De hele dag zit het goed, tot de volgende ochtend..

De volgende ochtend wordt je wakker, sta je voor de spiegel en denk je HELP! hoe deed mijn kapper/kapster dat nou gisteren? Wij gaan je in deze blog vertellen hoe jij je korte coupe makkelijke kunt stylen.

1. Je haar wassen

Begin ’s ochtends met lekker je haar te wassen. Gebruik hiervoor de shampoo die jouw kapper/kapster je adviseert. Vraag daarom ook aan je kapper/kapster welke shampoo geschikt is voor jouw haar. Daarbij begin je de ochtend lekker ontspannen en fris als je, je haar hebt gewassen.

TIP! Was je haar 2 keer. Het is namelijk zo dat de 1e keer als je jouw haar wast dat de shampoo alle product restjes die nog in het haar zitten meeneemt. Bij de 2e keer je haar wassen met shampoo, was je echt je haar.

Bestel direct de beste shampoo:

2. Een verzorgend product en/of versteviging

Door een verzorgend product in je haar toe doen bescherm je jouw haar. Je kan ook een versteviging in je haar doen. Dit kan in een vorm van een haarmousse of een spray.

Hoe doe je dat dan? Doe een bolletje haarmousse op je hand en verdeel dit goed door het haar. Kam het desnoods daarna even door voor de optimale verdeling. Wanneer je een verstevigende spray hebt is het verstandig om hierbij het haar tussentijds op te tillen zodat je het er goed tussen verdeeld.

Je kunt ook een verzorgend product in je haar doen die het haar beschermt tegen warmtebronnen. Verdeel deze spray ook gelijkmatig door het haar.

Bestel direct de beste haarmousse:

3. Föhn het haar goed droog

Stap 1 is om je haar eerst goed in model (proberen) te kammen, dit scheelt later veel werk met het föhnen. Vervolgens zet je je föhn op de middelste warmte stand om je haar droog te föhnen. Het haar moet echt GOED droog zijn. Is je haar namelijk nog iets vochtig en je gaat daarna naar buiten bij vochtig weer dan zal je haar pluizig worden. Dat is iets wat we allemaal niet willen!

Je kunt je haar föhnen met een spijkerborstel of ronde borstels. Koop je ronde borstels? Let er dan goed op dat het haar minimaal 1 keer rond om de borstel kan. Hierdoor krijg je de optimale volume die je wilt. Je kunt je haar ook drogen door je handen te gebruiken.

Wij hebben de Dyson Supersonic föhn een review gegeven. Misschien werkt deze ook goed voor jou.

Bestel direct de beste föhn:

4. Stijl je haar af met een wax

Als je alle vorige punten goed hebt uitgevoerd is het nog een kwestie van je haar goed afstijlen met een wax. Vraag je kapper/kapster welke wax geschikt is voor jouw haar. Er zijn namelijk veel verschillende waxen op de markt.

Verdeel een vingertopje wax goed over je handen. Breng het daarna aan in het haar. Ga lekker even met je handen kris kras door het haar heen. Hierdoor is het goed verdeeld en kun je het daarna met je vingers in het gewenste model krijgen. Je kunt eventueel je haar afstylen met een haarlak. Dan zeggen wij, klaar om naar buiten te gaan.

TIP! Wil je extra volume? Gebruik eerst een volumepoeder.
Maak scheidingen en breng de volumepoeder aan op de hoofdhuid/haar. Heb je dit gedaan masseer dan even de volume poeder in voor de optimale verdeling.

Bestel direct de beste wax:

Bol.com Algemeen

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *