Zilver shampoo
Tips

Hoe onderhoudt jij je mooie koele haarkleur?

We zien het de afgelopen jaren al veel voorbij komen. De mooie koele tinten in onze haren. Maar de vraag is altijd hoe onderhoudt je zo’n kleur nou mooi. Wij van de “Haarstijl Specialist” hebben de tips and tricks voor jullie.

Wat is een goede zilvershampoo?

We hebben dit voor jullie uitgezocht en eigenlijk is het vrij simpel. We kennen natuurlijk allemaal de ster van Oswald. Deze wordt ook gebruik bij haarkleuringen. Heb jij highlights laten zetten of jouw haar laten blonderen, lijkt het net of er een oranje gloed overheen zit dan moet je voor een blauwe zilvershampoo gaan. Is jou haar meer naar de gele kant dan moet je voor een paarse zilver shampoo gaan.

Zie hieronder de ster van Oswald hoe het werkt. Blauw is de tegenovergestelde kleur van oranje dus zal een blauwe zilver shampoo meer oranje eruit trekken. Paars is de tegenovergestelde kleur van geel en daarom zal dus een paarse zilver shampoo zal dus krachtiger zijn op een gele gloed die wij over het haar hebben.

kleurenster van oswald
De kleurenster van Oswald

Hoe gebruik je een zilver shampoo?

We denken dat het allemaal heel simpel is, gewoon wassen met zilver shampoo en klaar. Maar wil jij het beste resultaat halen uit je zilver shampoo? Volg dan deze stappen.

Stap 1: Maak je haren nat onder de douche.
Stap 2: Voor het beste resultaat wring je haar uit. Zo kan je zilver shampoo niet al te veel met water mengen. Het water verdunt de zilver shampoo en hierdoor is de werking minder krachtig.
Stap 3: Was je haar met de zilvershampoo.
Stap 4: Vergeet geen delen van je haar. Zorg er ook voor dat de tussenlagen van jou haar goed worden meegenomen in de zilver shampoo
Stap 5: De inwerktijd ligt aan het gewenste resultaat.
Heb je grijs geverfd haar (granny hair) dan mag je de zilver shampoo 7 á 10 minuten inwerken.
Heb je geblondeerd, highlights of geverfd blond haar dan mag je de zilver shampoo 5 á 7 minuten laten inwerken.
Heb jij natuurlijk wit, grijs of blond haar laat het dan 30 seconden á 2 minuten inwerken.
Stap 6: Spoel daarna alle shampoo er goed uit.
Stap 7: Sluit je haren goed af met een conditioner, masker of treatment.
Stap 8: Spoel dit ook weer goed uit en maak je haar handdoekdroog.

Hoe vaak gebruik je een zilver shampoo?

Hoe vaak je een zilver shampoo gebruikt ligt er net hoe snel je kleur loslaat en welke kleur jij wilt behouden. We hebben wel een richtlijn voor jou maar het beste is het om het zelf te ondervinden wat het beste is voor jou haarkleur.

Gebruik je een zilver shampoo om de oranje/gele gloed uit jouw haar te krijgen adviseren wij om de 3 á 4 wasbeurten te wassen met zilvershampoo.

Voor de overige wasbeurten kun je het beste een kleur beschermende shampoo gebruiken. Gebruik je een zilver shampoo voor grijs haar (granny hair) dan adviseren wij om het bij elke wasbeurt de zilver shampoo te gebruiken. Was het daarna lichtjes na met een kleur beschermende shampoo.

TIP! twijfel je of je wel of niet de zilver shampoo moet gebruiken, dan kun je de zilver shampoo mengen met je kleur beschermende shampoo. Deze zwakt de zilver shampoo dan iets af.

Wat is nou een goede zilver shampoo?

We hebben voor jullie de best verkochte zilver shampoos opgezocht in verschillende prijsklasses.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie