Haren stijlen, Tips

5 gemaakte fouten tijdens het stijlen van je haar.

Gebruik jij regelmatig de stijltang om jou haar er goed eruit te laten zien? Toch maken we met elkaar allemaal nog een aantal fouten. Bereid je jouw haar wel goed voor? Maak je, je stijltang regelmatig schoon? Wij bespreken de 5 meest gemaakte fouten bij het stijlen van je haar. 

1. Hittebestendig product vergeten 

We willen allemaal niet te lang over ons haar doen. Even snel ons haar stijlen gebeurt heel vaak. Dan vergeet je al snel je hittebestendig product. Dit is misschien wel de belangrijkste stap die je absoluut niet mag vergeten. Het product beschermt jou haar tegen de warme temperaturen van jouw stijltang. Gebruik daarom altijd eerst dit product voordat je begint met je haar stijlen. 

Een veelgebruikt product om je haar te beschermen is de CHI Iron Guard.

2. Vochtig haar stijlen 

We willen altijd snel klaar zijn en stijlen daarom soms ons haar als het nog een beetje vochtig is. Je haar moet echt helemaal droog zijn als je het wilt stijlen. Dus ga niet in alle haast je haar stijlen. Föhn jou haar eerst goed droog voordat je jouw haar gaat stijlen. Als je dit niet doet beschadig je jouw haar alleen nog maar meer. Hoor jij wel eens een sissend geluid als je jouw haar wilt stijlen? Dan weet je dat je jouw haar niet goed gedroogd hebt. Geduld is een schone zaak als jij jou haar wilt stijlen.  

3. Je stijltang staat op de hoogste stand 

Je zet al snel je stijltang op de warmste temperatuur omdat je denkt dat het sneller gaat. Dit is natuurlijk niet waar. Als jij heel dik haar hebt dan kun je de stijltang op de warmste temperatuur zetten. Maar heb jij heel fijn haar dan hoef je jouw stijltang niet zo warm te zetten.

Wij van de “Haarstijl Specialist” zijn zeer te spreken over de Max Pro Evolution stijltang. Bekijk deze stijltang op Coolbue.

4. Je verdeelt je haar niet goed

Je moet altijd jouw haar goed verdelen zodat de warmste verdeeld kan worden tussen de platen van jouw stijltang. Verdeel daarom jouw haar in dunne lokken. Als je dikkere lokken pakt duurt het veel langer voordat je haar stijl is. Te vaak over dezelfde pluk stijlen is ook niet goed voor jouw haar. Zo beschadig je jouw alleen maar.

5. Je vergeet je stijltang schoon te maken 

Ja, ook je stijltang heeft zo nu en dan een schoonmaakbeurt nodig. Denk maar is aan al die haarproducten die je voor de tijd in jouw haar doet of tijdens het haar stijlen. Ook als je, je stijltang opbergt kan er stofdeeltjes opkomen. Het is natuurlijk niet fris om oneindig je stijltang te gebruiken. Maak daarom jouw stijltang regelmatig schoon met een wattenschijf. Het beste is met warm water en een beetje alcohol je stijltang schoon te maken.

De 5 meest gemaakte fouten bij het stijlen van je haar zijn opzich erg logische fouten, deze fouten zijn middels goede producten en technieken te voorkomen waardoor jouw haar er nog beter uit komt te zien!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *