Tips

Beschadigd haar herstellen? Wij hebben 8 tips voor jou.

We willen allemaal van dat mooie gladde en glanzende haar. Maar hoe krijg je dat nou en hoe houden we het zo? Beschadigd haar herstellen is niet makkelijk! Wij van de “Haarstijl Specialist” geven je daarom 8 tips.

Hoe weet je dat je beschadigd haar hebt? Meestal kun je dit wel zien en natuurlijk voelen. Het voelt niet niet fijn en je voelt je vaak onzeker over jouw haar. Je haar kan aanvoelen als stro, je kunt het lastig in model krijgen, het is niet elastisch, breekt snel af, het voelt droog aan, het ziet er pluizig uit, je haar zit vol gespleten haarpunten en tot slot je krijgt er geen model meer in.

1. Was je haar niet te vaak

 beschadigd haar herstellen, het heeft invloed met het wassen. Was je haar niet te vaak

Dit zul je vast wel gehoord hebben, maar waarom is dit? Shampoos zetten je haarschubben open waardoor je haar dus sneller kan beschadigen. Daarom moet je jouw haar altijd goed afsluiten met een conditioner of haarmasker. Wat een shampoo natuurlijk ook doet is dat die het talg van je hoofdhuid verwijderd. We hebben die talg juist nodig om ons haar te bedekken/ beschermen en gezond te houden. Als je die talg telkens van je haar wast is je haar veel kwetsbaarder.

2. Spoel je haar af met koud water

Hierboven had je al gelezen dat een conditioner je haarschubben doet sluiten. Hierdoor voelt je haar ook altijd gladder en zachter aan wanneer je dat niet gebruikt. Wat je misschien niet weet is dat koud/ lauw water je ook kan helpen. Het is natuurlijk niet prettig als je lekker onder de warme douche hebt gestaan om dan onder een koude douche te staan, maar het kan je echt helpen. Door het koude/ lauwe water gaan ook je haarschubben platter liggen. Dus met deze simpele tip kun je ook beschadigd haar herstellen. Het voordeel wel van een conditioner is dat daar alle voedende ingrediënten in zitten die jou haar nodig heeft.

3. Je haar droog deppen

We weten allemaal als we onder de douche vandaan komen dat we als een gek met de handdoek ons haar droog wrijven. STOP! Dit mag je vanaf vandaag NOOIT meer doen. Hierdoor beschadig je jou haar alleen nog maar meer. De haarschubben willen dan sneller weer open gaan staan. Hierdoor is dus de kans dat je jou haar afbreekt door dat gewrijf alleen nog maar groter. Het beste wat je dus kunt doen is je haar droog deppen en als een tulband om je hoofd draaien. Hierdoor kan het vocht langzaam in de handdoek trekken en is de kans kleiner dat jou haar afbreekt.

Haren altijd droog deppen

4. Zijde of satijnen kussensloop

Het klinkt heel chique een zijde of satijnen kussensloop. Maar het is daadwerkelijk wel beter voor je haar. Het is een gladde stof en hierdoor glijdt je haar makkelijk erlangs.

Wat er gebeurd met katoenen kussenslopen is heel makkelijk. Je beweegt best veel wel in je slaap. Hierdoor ontstaat er een ruwe wrijving over je katoenen kussensloop. Dit resulteert tot sneller beschadigd haar.

Vanaf nu mag je jezelf dus verwennen met een zijde of satijnen kussensloop. Goede reden om er nu dus daadwerkelijk één aan te schaffen.

5. Slaap met je haren vast

Een andere manier om ’s nachts wrijving over het kussen te verminderen is om te gaan slapen met een paardenstaart of knot. Gebruik jij hiervoor een elastiekje? Gebruik er dan één ZONDER metalen verbindingstuk. Hierdoor beschadig je weer jou haar en is de kans weer sneller dat het afbreekt.

6. Borstel/ kam je haar zo min mogelijk

Borstel

De wrijving tussen een borstel en jouw haar is één van de grootste boosdoeners als het gaat om beschadigd haar. Je wilt natuurlijk elke keer graag je haar borstelen omdat je anders knopen hebt. Hier een paar dingen wat je het beste kunt doen.

Stap 1: Neem voorzichtig de tijd om je haar te borstelen. Koop een borstel van nylon en zwijnenhaar voor zo min mogelijke beschadiging. (zie blog Mohi Bristle & Nylon)

Stap 2: Gebruik een detangler spray. Dit is een spray die jouw haar ontklikt. Je kunt ook een serum gebruiken. Deze heeft ook nog eens voedende ingrediënten.

Stap 3: Kam je haar eerst met een kam. Kies voor een kam met brede vertanding. Hierdoor is de wrijving minder en is het grofste werk al gedaan.

7. Touperen van jou haar is een echte Not Done

Deze tip is eigenlijk heel logisch wanneer je de vorige tip terug leest. Wat gebeurd er nu eigenlijk als je jou haar toupeert? Je kamt tegen het haar in om meer volume te creëren. Hierdoor kam je de schubben juist open terwijl het juist de bedoeling is dat ze sluiten. Je haar is al kwetsbaar en nu ga je juist iets doen wat we proberen te voorkomen. Dus niet meer je haar touperen.

8. Gespleten punten knippen

Het belangrijkste wat je eigenlijk moet doen als je beschadigd haar hebt is langs de kapper gaan. De bovenstaande tips kunnen je helpen het weer te voorkomen. Ga naar de kapper en laat je gespleten punten eraf knippen. Hierdoor ziet je haar er vaak alweer een stuk gezonder uit. Het geeft jou vast een fijner gevoel en durf je jouw haar weer mooi verzorgd los te dragen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie