Aanschaffen van een krultang
Haren krullen Tips

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een krultang?

Wat zal het leven toch mooi zijn als we elke ochtend met een perfect kapsel wakker worden. Maar helaas is dat niet zo. We weten het allemaal, zodra we ’s ochtends in de spiegel kijken hebben we onze haren alle kanten opstaan. We staan zo gemiddeld een half uur voor de spiegel om ons haar en make-up te doen.

Hoe fijn zou het zijn als je ’s ochtends even leuk met een krultang je haar zou kunnen doen? Super leuk natuurlijk! Je kunt een krultang voor veel doeleinden gebruiken, zoals: het dagelijkse leven, voor een feestje of een bruiloft. Wij leggen je precies uit waar je op moet letten bij het aanschaffen van een krultang.

1. Keramische krultang

Ben je van plan om je haar vaak te gaan krullen? Dan kun je het beste kiezen voor een keramische krultang. Deze zorgt voor een gelijkmatige warmte verdeling. Hierdoor is er een kleinere kans dat je je haar beschadigd. Daarnaast raden wij wel aan om een hittebestendig product te gebruiken.

Een veelgebruikt product om je haar te beschermen is de CHI Iron Guard.

Keramische krultangen hoeven absoluut niet duur te zijn! Terwijl deze wel een goed resultaat opleveren. Zie de Remington Pearl Pro hier onder.

2. Ionische functie

Heb jij snel last van statisch haar? Dan is een krultang met een ionische functie zeker wat voor jouw. Let er daarom goed op of de krultang die je hebt gevonden beschikt over een ionische functie. Hierdoor wordt je haar minder statisch en heb jij ook fantastische krullen.

3. Automatische krultang

Ben jij echt iemand die van gebruiksgemakken houdt? Dan is een automatische krultang echt wat voor jou! Hiermee hoef je nooit zelf meer jouw pluk haar om een krultang te draaien. De automatische krultang slurpt het haar om de tang heen en laat je door middel van piepjes weten wanneer de krul klaar is.

De BaByliss Curl Secret 2 is zo’n automatische krultang. Bekijk deze hier onder.

4. Automatische uitschakeling

Ben jij bang dat je de krultang vergeet uit te zetten? Dan moet je zeker opletten dat je een krultang aanschaft met een automatische uitschakel functie.

De tang schakelt zich na een bepaalde tijd vanzelf uit als hij niet meer gebruikt wordt. Dit is natuurlijk niet de reden om hem nooit uit te zetten, het is alleen een veiligheidsmiddel mocht je het vergeten.

5. Aantal warmtestanden

Het is belangrijk dat je een krultang hebt met verschillende warmtestanden. Zo kun jij de temperatuur instellen die geschikt is voor jouw haar. Zo kun je altijd voor de juiste warmtestand gaan die precies past bij de conditie van jouw haar.

Je haar kan namelijk ook heel gevoelig zijn en dan is het wel makkelijk dat je de krultang op een zo laag mogelijke temperatuur kunt zetten zodat je haar niet verbrand of afbreekt.

Heb jij juist heel dik haar? Dan is het ook heel fijn dat je de krultang warmer kunt zetten zodat de krul zich kan hechten en je het optimale effect creëert.

6. Diameter 

Voordat je een krultang aanschaft is het belangrijk om te bepalen wat je wilt creëren. Wil je een grove slag of juist een fijne krul. Moet het de gehele dag blijven zitten of mag het ’s avonds wel wat uitgezakt zijn?

Dat zijn vragen die je voor jezelf eerst moet beantwoorden voordat je een krultang aanschaft. Hoe groter de diameter van de krultang, hoe groter de krullen die je hiermee mee kunt maken.

Heb je lang haar en wil je dat het de gehele dag blijft zitten, dan kun je voor een middelmaat gaan. Heb jij kort haar? Dan moet je juist kiezen voor een krultang met een kleine diameter.

Mocht je vragen hebben dan kun je altijd contact opnemen met By Kell Hair & Color Expert te Geesteren.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie