Permanent krullen mannen: zo krijg je permanente krullen als man
Tips

Permanent krullen mannen: zo krijg je permanente krullen als man

Tegenwoordig is het voor niemand te gek om krullen te laten zetten. En ook de permanente krullen zijn terug van weg geweest. Krullen zijn sexy, uitdagend, nonchalant en ze voegen volume toe. Het is dan ook geen verrassing meer om te horen dat, naast vrouwen, ook steeds meer mannen voor permanent krullen kiezen. Want waarom zouden alleen de dames onder ons dit kunnen en mogen? 

Heb jij, als man met stijl haar zijnde, ook altijd al krullend haar willen hebben? Lees dan snel verder en ontdek alles wat je moet weten over permanent krullen voor mannen. We bespreken onder andere wat het precies is, hoe het werkt, en welke verschillende soorten permanente krullen er voor een man beschikbaar zijn. Zo kun je na het lezen van dit artikel meteen een afspraak inplannen bij je favoriete kapperszaak!

Wat is een permanent precies?

Geloof het of niet, maar permanente krullen bestaan ​​al meer dan 100 jaar. Permanent is een chemische behandeling die wordt gebruikt om de natuurlijke textuur van je haar te veranderen. Je kunt er bijvoorbeeld steil haar mee verkrijgen, of juist kiezen voor volumineuze krullen of golven. 

Permanent betekend aanhoudend, blijvend of langdurend. En dit is precies wat er met een permanent (krullenkapsel) wordt bedoeld. Het chemische proces verandert namelijk permanent de structuur van je haar, van steil naar krullend. Dit duurt net zolang de krullen er uit zijn gegroeid. Je moet dus wel heel erg zeker zijn van je zaak als je besluit om aan permanent krullen te beginnen!

Vroeger versus nu

Traditioneel werden permanente krullen verkregen met rollers of staven waar het haar rondom gewikkeld werd, waarna er een permanentoplossing op het haar werd aangebracht. Dit is wat beter bekend staat als een ‘koude permanent’.

Er bestaat daarnaast nog een andere methode. Namelijk die waarbij steil haar om staven wordt gewikkeld, een permanentoplossing wordt aangebracht en de staven worden opgeward om de permanent te activeren. Hierdoor worden de haarzakjes dus met warmte geherstructureerd. Dit wordt ook wel een ‘digitale permanent’ genoemd. Je kunt permanenten verkrijgen met halflang haar, lang haar, fijn haar en kort haar.

Koud of digitaal: een permanent is altijd een chemische oplossing die op het haar wordt aangebracht, waarbij het resultaat maandenlang aanhoudt. 

Hoe werkt permanent krullen bij heren?

Krullen met permanent werkt voor mannen precies hetzelfde als voor vrouwen. Het gaat het niet alleen om het krullen van het haar. Het vereist ook dat de natuurlijke krullen worden afgebroken, zodat ze hun nieuwe vorm beter kunnen behouden. En dit is nog niet zo’n gemakkelijke taak…Het is afhankelijk van meerdere factoren hoe het resultaat eruit komt te zien.

Als iemand krullend of opvallend getextureerd haar heeft, heeft hij behoorlijk lange, sterke lokken nodig voordat hij zich aan een permanent kan wagen. Het beste is dan ook om permanent krullen bij een man door de kapper te laten uitvoeren, door een ervaren stylist die gespecialiseerd is in alle herenkapsels; inclusief krullen en golven.

Wat heb je nog om permanent mannen krullen te verkrijgen?

Om permanente krullen te krijgen, kun je voor een goede krultang kiezen. Wat een goede krultang is, hangt vooral van de lengte van je haar af. Onder meer onderstaande krultangen zijn in ieder geval voor een man geschikt:

Verder zou je de juiste haarproducten voor een man moeten gebruiken. Enkele voorbeelden hiervan zetten we hieronder voor je op een rijtje:

Tip: gebruik deze drie producten van Hairlust

Chemisch beschadigd haar heeft vaak een gebrek aan eiwit. Met een proteïne haarbehandeling voor thuis houd je je haar gezond en vul je deze ontbrekende eiwitten weer aan, zodat je futloos en beschadigd haar voorkomt of herstelt.

Permanent mannen krullen: kan het bij alle haartypes?

Niet altijd. Afhankelijk van de dichtheid en het type haar van de man, zal bepaald worden hoe de permanent  uiteindelijk zal uitpakken. 

Voor heren die permanent krullen willen, maar bijvoorbeeld hele dichte of grove lokken hebben, zal het moeilijker zijn dan voor andere haartypes. Het is namelijk lastig om dit haar af te breken en te transformeren in een totaal andere structuur.  Hetzelfde geldt voor mannen van wie het haar de krul niet goed vasthoudt, om welke reden(en) dan ook.  

Er zijn dus een aantal factoren die meespelen bij permanent krullen bij mannen, waardoor het bijna onmogelijk is om meteen goede resultaten te krijgen zonder verschillende trial-and-error-sessies te doorlopen. Het duurt soms eenmaal even voordat je hebt gevonden wat qua textuur het beste werkt voor jouw specifieke haardos!

Is haar permanent krullen voor mannen veilig?

Er zijn situaties waarbij mannen permanent krullen beter kunnen laten schieten. Als je bijvoorbeeld een extreem gevoelige hoofdhuid hebt, is het continu krijgen van deze behandeling niet erg prettig. Dit omdat permanent uiteraard inhoudt dat er rechtstreeks chemicaliën op de hoofdhuid worden aangebracht, wat irritatie en meer ongemak kan veroorzaken dan nodig is. Denk hier dus goed over na voordat je afspraak bij de kapper maakt…

Don’ts als het gaat om permanent krullen bij een man

Er zijn een aantal zaken die meespelen als het gaat om het op de juiste manier aanbrengen van permanente krullen bij mannen . De volgende punten kunnen ervoor zorgen dat je haar beschadigd raakt of dat je niet het gewenste resultaat bereikt. Met andere woorden, het zijn absolute no-go’s:

  • Een permanent nemen in de winter

Besluit je om een permanentbehandeling tijdens de koudste maanden van het jaar te nemen? Dan zijn je permanente krullen misschien niet wat je ervan had verwacht. Dit omdat al die mooie nieuwe krullen niet zo goed standhouden tijdens de winter. Koude weersomstandigheden kunnen namelijk maken dat het haar zwaar wordt, waardoor krullen eerder uitzakken. 

  • Te veel warmte gebruiken

Het kan zijn dat er teveel hitte wordt toegepast bij het permanent krullen. Dit betekent dat je er altijd voor moet zorgen dat je een hittebeschermer gebruikt, ongeacht voor welke stijl je kiest. Want zoals iedereen weet kan extreme warmte je haar blijvend beschadigen.

Maar, het gebruik van te weinig warmte kan óók schade veroorzaken, afhankelijk van hoe lang het duurt voordat de chemische oplossing op de juiste manier is uitgehard. In dit geval kun je te maken krijgen met kroeshaar, onhandelbare lokken of een onnatuurlijk krulpatroon.

Dus, voor alle mannen die permanent krullen willen: zoals je ziet heeft de juiste hoeveelheid warmte die wordt toegepast bij de behandeling een groot effect op het resultaat. Haal die hittebeschermer dus alvast maar in huis.

  • De verkeerde producten kiezen

Naast dat het heel belangrijk is dat de permanent behandeling goed wordt uitgevoerd, is het minstens net zo belangrijk om er zelf voor te zorgen dat je krullen mooi  blijven tot de volgende afspraak. En hiervoor is het essentieel dat je de juiste producten gebruikt. 

Of heren nu voor permanent krullen, permanent golven of een andere vorm van permanent kiezen: vraag altijd even aan degene die de behandeling heeft toegepast welke haarproducten je thuis zou moeten gebruiken. Gebruik in geen geval tien verschillende producten door elkaar; less is ook hier more!

  • Het heft in eigen handen nemen

Permanent krullen van mannen die het zelf doen, lopen nogal eens uit op een fiasco…Je hebt misschien wel eens gehoord of gelezen dat je prima in je eigen woonkamer een permanent behandeling kunt uitvoeren. Maar geloof ons: doe dit maar gewoon niet. 

Zelf de rollers op de juiste manier indraaien is namelijk zo goed als onmogelijk. Vooral over het haar achter op je hoofd heb je zelf te weinig controle. Je moet dus altijd iemand hebben om je te helpen, en idealiter is dit natuurlijk iemand die er verstand van heeft. 

Permanent krullen bij mannen met kort haar

Je hebt kort haar en je hebt kort haar. En het haar permanent krullen bij mannen met héél kort haar kan een uitdaging zijn. Je snapt vast wel dat het haar op zijn minst een bepaalde lengte zou moeten hebben om de permanent behandeling te kunnen laten slagen. Hoe langer het haar is (tot op een bepaalde lengte uiteraard), hoe makkelijker. De smalste rollers kunnen echter gebruikt worden voor haar van slechts 2,5 tot 4 centimeter lang. 

Wil jij je korte haar permanent krullen als man? Zorg er dan voor dat je stylist precies weet hoe lang en breed elke sectie zal zijn, zodat alles vanaf het begin tot aan de finish soepel verloopt. Je wilt immers mooie, geleidelijke krullen, zonder haperingen of aanzienlijke schade…

Soorten permanent krullen voor mannen

Er zijn drie basistypes permanenten voor mannen: vloeibare, staafvormige golven en taps toelopende vormen. Alle drie vereisen specifieke stappen, dus (nogmaals) zorg ervoor dat je een afspraak maakt bij iemand die weet wat hij doet:

Vloeibare permanenten

Bij dit type permanent wordt gebruik gemaakt van een vloeibare oplossing die alleen betrekking heeft op je nieuwe groei. Dit betekent dat zolang deze chemicaliën worden toegepast op verse, onaangetaste lokken (die dus nog niet eerder zijn behandeld), die krullen er de hele dag geweldig uit zien. 

Als iemand echter al eerder chemische behandelingen op zijn haar heeft ondergaan of zijn lokken meer dan eens heeft geverfd voordat hij een permanentbehandeling heeft ondergaan, kunnen er problemen ontstaan. 

Dat gezegd hebbende: dit type is het beste voor mannen die hun natuurlijke textuur willen verbeteren, door ze een beetje extra body en veerkracht te geven zonder al te veel werk te hoeven doen.

Staafvormige golven

Voor dit type permanent zijn staven nodig die zich om je hoofd wikkelen, om de vorm van je natuurlijke krul te veranderen. Deze tools worden heel langzaam verhit, zodat je hoofdhuid niet verbrand. 

Mannen hebben meestal dikker haar dan vrouwen, dus het is belangrijk om stylisten te vinden die weten hoeveel staven er nodig zijn voordat ze met dit permanent proces beginnen. Dit omdat één verkeerde beweging kan leiden tot problemen als rode plekjes, kroezen of onhandelbaar haar. 

Taps toelopende vorm

Dit type permanent houdt in dat je een deel van je natuurlijke krul neemt en deze om staafjes wikkelt, zodat je aan het ene uiteinde strakkere krullen krijgt. Dit terwijl je wat losse krullen overlaat langs de bovenkant. 

Taps toelopende vormen zien er vaak wat zachter uit in vergelijking met andere typen permanent krullen bij mannen, omdat er niet zoveel warmte wordt gebruikt. Dit is dan wel weer een stuk beter voor je haar. En sexy beachy waves zijn gelukkig ook helemaal hot!

Hoe lang gaan permanente krullen bij een man mee?

Permanente krullen bij een man gaan ongeveer zes maanden tot een jaar mee, afhankelijk van het haartype van de man, de professionaliteit van de stylist en de verzorging na de behandeling. 

Als je wil dat je nieuwe krullen er dag in dag uit goed uit blijven zien, kun je je haar het beste niet iedere dag wassen (het liefst 2 tot 3 keer per week). Ook is het (af en toe) gebruik van een haarmasker aan te raden om het haar gezond te houden. Koop daarnaast haarstylingsproducten waar niet teveel ‘troep’ zoals chemische ingrediënten inzitten, en maak op tijd een nieuwe afspraak. 

Permanent krullen bij mannen; de prijs

Bij permanent krullen is de prijs voor mannen meestal wat lager dan bij vrouwen, simpelweg omdat de meeste mannen korter haar hebben. Toch kunnen de prijzen enorm variëren, afhankelijk van waar je de permanent laat uitvoeren, hoe lang het duurt en welke haarlengte je hebt. 

Het haar permanent krullen kost bij mannen ongeveer tussen de 40 en de 100 euro. Kies je voor een meer complexe of ingewikkelde look, dan ben je uiteraard meer geld kwijt. We raden aan om altijd van te voren een prijsplan af te spreken, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Neem contact op met je favoriete salon om ernaar te vragen of bespreek dit voor ze met je haar aan de slag gaan.

Conclusie

Tegenwoordig zijn permanente krullen bij mannen net zo hip als bij vrouwen. En wij begrijpen wel waarom. Er is namelijk niets zo sexy als een volle krullenbos of nonchalante golven!

Er bestaan verschillende typen permanent krullen voor mannen, zoals de vloeibare permanent, de taps toelopende vorm en de staafvormige golven. Allemaal vereisen speciale aandacht. Zorg er dus voor dat je de behandeling altijd laat uitvoeren door een professional.

Heb je kort haar en wil je permanente krullen? Geen probleem. Permanent krullen bij een man kunnen al worden gezet vanaf een lengte van 2.5 centimeter. Zorg ervoor dat je je korte haar voor de behandeling trimt voor het beste resultaat. 

Daarnaast zijn er een aantal dingen die je in gedachten moet houden wanneer je kiest voor permanent krullen. Gebruik thuis goede haarproducten en vergeet niet om na het proces een hittebeschermingsspray aan te brengen. 

Hoe dan ook: wil jij deze zomer permanent krullen laten zetten? Laat je dan vooral door niemand tegenhouden. Maak vandaag nog een afspraak bij een professionele salon en ga ervoor!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *