Hoe blijven krullen langer zitten?
Tips

Hoe blijven krullen langer zitten?

We houden allemaal van mooie, onberispelijke, veerkrachtige krullen. Maar waar we nóg meer van houden: mooie, onberispelijke een veerkrachtige krullen die de hele dag blijven zitten! En laat dit nu net hetgeen zijn waar vaak mis gaat…

Raak jij ook zo gefrustreerd van het feit dat je prachtig verkregen krullen al na amper een half uur uitzakken? En stel jij jezelf keer op keer de vraag: ‘Hoe blijven mijn krullen langer zitten?’ Dan ben je hier bij het juiste adres. Lees snel verder en ontdek een aantal super handige tips, zodat jij in no time krullen kunt maken die heel lang blijven zitten!

Tip 1: Begin onder de douche

De weg naar de perfecte krul begint onder de douche. Hier kun je namelijk al bepaalde maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat je krullen mooi gedefinieerd worden en lang meegaan. 

Sla de conditioner over bij het wassen van je haar. Dit kan je lokken namelijk te zacht en glibberig maken, waardoor krullen sneller uitvallen. De key tot krullen maken die lang blijven zitten, is om voldoende korrel en textuur in het haar te hebben om ze op hun plaats te kunnen houden.

Tip 2: Was je haar niet vlak voordat je het gaat krullen

Het is het beste om je haar de tweede of derde dag nadat je het hebt gewassen te krullen. Hoewel we allemaal dol zijn op het gevoel van fris, schoon haar, hebben krullen de neiging om zich beter ‘vast te houden’ in vuiler haar. De reden hiervoor is dat de natuurlijke oliën van je hoofdhuid het haar een korreligere textuur en natuurlijke stevigheid geven. En dit maakt dat krullen meestal langer meegaan. 

Zit je net tussen wasbeurten in en ziet je haar er vettig uit? Gebruik dan simpelweg wat droogshampoo bij de haaraanzet. 

Tip 3: Bereid je haar voor

Zoals we eerder zeiden, is het belangrijk dat je haar de juiste textuur heeft om je krullen de hele dag te kunnen dragen. En dit kan worden bereikt met de juiste haarproducten. Breng, voordat je je haar gaat krullen, een verdikkende mousse aan op je lokken. Omdat haarmousse alcohol bevat, zal het een deel van het vocht uit je haar verwijderen, wat de stevigheid van het haar verder verbetert. 

En ja, het klopt dat er meestal wordt gepleit voor het gebruik van alcohol- en sulfaatvrije haarproducten. Maar dit een van de weinige keren dat het gebruik van een product op alcoholbasis wél kan worden aanbevolen.

Tip 4: Gebruik de juiste haarproducten

De 4e tip die je antwoord geeft op je vraag: ‘Hoe blijven krullen langer zitten?’ is het gebruik van goede haarproducten. We hebben het hier onder andere over:

Een hittebeschermer

Dit is het belangrijkste stylingproduct om te gebruiken voordat je aan de slag gaat met warmte. Doordat dit essentiële product vaak wordt vergeten, is er al veel haar onnodig beschadigd geraakt.  Je kunt hittebeschermers kopen bij elke drogist of kapsalon, dus bezuinig hier niet op en haal er meteen een in huis. 

Haarlak

Ook het aanbrengen van haarlak zorgt ervoor dat je krullen langer op hun plaats blijven zitten. Spray een beetje haarlak in voor, tijdens en na het krullen. Dit geeft je haar een ruwere textuur die de levensduur van je krullen zal verlengen. 

Let op: houd de haarlak niet te dicht bij je haar, dit kan je krullen ‘knapperig’ en zwaar maken. Je wilt er liever een lichte nevel op spuiten en even wachten totdat deze is opgedroogd voordat je je krultang (of stijltang) erbij pakt. 

Tip 5: Investeer in goede tools om je haar mee te krullen

Hoe blijven krullen langer zitten met een krultang? Het antwoord is simpel: wanneer je een kwalitatief goede krultang gebruikt. Misschien heb je nog een apparaat liggen van 10 jaar geleden en zie je het niet zitten om te investeren in een ander exemplaar. Maar doe dat toch maar wel. Pas wanneer je overstapt op hoogwaardige tools, zul je je realiseren dat de ene krultang de andere niet is. 

De beste krultangen zijn meestal gecoat met toermalijn of keramiek; materialen waarvan bewezen is dat ze minder schade aan je haar toebrengen dan metaal. Ja, ze zijn misschien duurder, maar ze warmen beter op (je zult dus minder lang warmte gebruiken) en ze gaan jaren mee. En misschien wel het belangrijkst: ze creëren mooiere krullen (die niet na 20 minuten al spoorloos verdwenen zijn).

Tip 6: Laat je krullen afkoelen

Een van de meest effectieve trucs om krullen te maken die lang blijven zitten, is door de krul af te laten koelen voordat je hem loslaat. Neem elke ‘verse’ krul (met behoud van de krulvorm), en zet vast met een clip of een haarspeld. 

Hoe werkt dit dan precies? Simpel. Terwijl je je haar om de krultang wikkelt, wordt warmte overgedragen op de haarlokken, waardoor ze van vorm veranderen. Dus als je vastgezette krul eenmaal is afgekoeld, zullen de haarschubben zich sluiten en op hun plaats blijven zitten, waardoor de krul veel langer meegaat.

Laat je krullen tevens een paar minuten afkoelen voordat je ze uitborstelt. Als je de krullen te snel breekt, verliezen ze hun vorm namelijk eerder. Geen tijd om 10 tot 15 minuten te wachten tot de krullen zijn uitgehard? Speld ze dan allemaal op je hoofdhuid en gebruik de koude stand op je föhn om ze te laten afkoelen. 

Tip 7: Houd je krullen strak in het pak

En zo zijn we aangekomen bij de laatste tip als het gaat om de vraag ‘Hoe blijven mijn krullen langer zitten’.

Zodra je krullen zijn afgekoeld kun je je vingers door je haar halen om de krullen los te maken, maar zorg ervoor dat je ze een beetje strakker houd dan je ze eigenlijk wilt hebben. 

Het is onvermijdelijk dat je krullen uitvallen naarmate de tijd verstrijkt. Maar als je ze niet te erg uitschud zullen ze langer meegaan, en zijn ze op hun best wanneer je uiteindelijk op dat feestje of dinertje verschijnt. 

Conclusie

Hopelijk heb je wat aan deze handige tips. Doe er je voordeel mee en ontdek wat voor jou het beste werkt. Hoe lang blijven je krullen precies zitten? Daar kunnen wij je helaas ook geen antwoord op geven. Iedereen heeft namelijk een andere haarstructuur. En het ene haartype houd krullen nu eenmaal een stuk langer vast dan het ander. 

Wat we wél weten, is dat bovenstaande tips hoe dan ook geen kwaad doen. En baat het niet, dan schaadt het niet. Probeer ze dus zeker allemaal uit en laat ons weten welke tips jou hebben geholpen!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *